Fixa en studiecirkel!

Efter erfarenheter av ett antal genomförda studiecirklar har vi nu uppdaterat studiematerialet till Självbestämmandecirkeln – för ett självbestämt liv i samhällsgemenskapen.  

Omslaget till vårt studiematerial.

I samband med att studiematerialet har blivit uppdaterat vill vi nu också passa på att tipsa om att genomföra en studiecirkel! Vi är övertygade om att ju fler rättighetsbärare som känner till och har kunskaper om Funktionsrättskonventionen och Artikel 19 desto större genomslag kommer den att få.

Själva studiematerialet är mycket lättillgängligt. Om man ändå känner sig osäker så finns en inledande text med tips och råd om hur man kan starta och genomföra en studiecirkel. Ett särskilt avsnitt handlar om att genomföra cirklarna digitalt.

Så här skriver Emil Erdtman, en av grundarna till projektet Artikel 19 som verktyg, och som arbetat fram materialet:
”Studiematerialet är främst skrivet som en vägledning för en cirkelledare, men kan även användas av deltagare. Här beskrivs studiecirkelmetodiken som bygger på ett ömsesidigt samarbete där varje person i studiecirkeln bidrar med sin livserfarenhet och kunskap. Lärprocessen blir unik för varje grupp beroende på vilka som är med och hur studiematerialet används.”

Studiematerialet är gratis och kan laddas ner som pdf här eller beställas som tryckta böcker på den här mejladressen: a19projekt@independentliving.org.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.