Enkät om funktionsrättsaktivism

Om du är mellan 18 och 35 och definierar dig som en person med normbrytande funktionalitet så har du möjlighet att delta i en undersökning om funktionsrättsaktivism. Det är Miro Griffiths, forskare och styrelseledamot i Independent Living Institute, som just nu genomför undersökningen.

Miro Griffiths. En bild fryst från en intervju med honom som ligger på Youtube.
Foto: Youtube

Miro Griffiths har just genomfört projektet ”Disability Activism in Europe: Young Disabled Activist’s Views and Experiences” som undersöker förståelse för funktionsrättsaktivism, politik och motståndets praktik för unga med funktionsnedsättning runt om i Europa.

Miro Griffiths har gjort en enkät som vill undersöka unga personer med normbrytande funktionalitets möjligheter och utmaningar att delta i funktionshinderaktivism i Europa, samt förstå vikten av sociala rörelser.

Följ länken i rutan nedan:

Survey – Disability Activism in Europe

För att kunna delta i krävs följande:

– du tillhör åldersintervallet 18 till 35
– du identifierar dig som en person med funktionsnedsättning
– du bor för närvarande i ett europeiskt land
– har erfarenhet av eller intresse för funktionsrättsaktivism

Undersökningen finns på engelska, engelska lättläst, franska, tyska och spanska.

Miro Griffiths

Miro Griffiths är styrelseledamot i ILI och är anställd av Leeds Universitet och undervisar i funktionsrättsfrågor. Fick i 2014 en MBE-utmärkelse (Member of the Order of the British Empire) för arbetet för personer med funktionsnedsättning. Miro Griffiths är medlem i British Sociological Association för funktionsrättsfrågor, medlem i Equality and Human Rights Commission Disability Advisory Committee; medlem i the Liverpool City Region Fairness och Social Justice Advisory Board; medlem i International Independent Living Research Network.

Fakta: independentliving.org

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.