Arbetsförmedlingen i utförsbacke

Villkoren för personer med funktionsnedsättning att få stöd av Arbetsförmedlingen har stadigt försämrats sedan reformeringen av myndigheten inleddes för två år sedan.
Under rubriken Hur ska arbetssökande med funktionsnedsättning få stöd inom en reformerad Arbetsförmedling? anordnar den samlade funktionsrättsrörelsen ett webbinarium den 9 mars (nu på onsdag) kl. 13.30-15.00.
Bland andra medverkar Martin Ådahl, ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet och pådrivande av reformeringen och Lars Lööw, överdirektör på Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingslogga

På de två åren sedan Arbetsförmedlingen började reformeras har funktionsrättsrörelsen löpande fått vittnesmål om försämringar. Detta trots att Regeringen uttalat att personer med funktionsnedsättning inte ska påverkas. Det skriver Funktionsrätt Sverige på sin hemsida.
Vidare:
”Handläggare med avgörande specialistkompetens har försvunnit, digitaliseringen och Arbetsförmedlingens nya arbetssätt där individen själv ska navigera genom myndigheten har försvårat möjligheterna att få stöd. Arbetssökande med funktionsnedsättning som med rätt stöd hade kunnat ha en chans på  arbetsmarknaden fångas inte upp. Bilden av att stödet försämrats bekräftas av Myndigheten för Delaktighet i en färsk rapport till regeringen.”

Medverkande på webbinariet:
Roger Mörtvik, statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S)
Lars Lööw, överdirektör Arbetsförmedlingen
Martin Ådahl, ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet, pådrivande bakom reformeringen av Arbetsförmedlingen.
Elisabeth Wallenius, ordförande Funktionsrätt Sverige, representant för funktionsrättsrörelsen.

Moderatorer
Mikael Klein, MISA, och Annica Nilsson, Funktionsrätt Sverige.

Läs också Funktionsrättsrörelsens debattartikel i tidningen Arbetet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.