Lagen som verktyg söker juristpraktikant

böcker om juridik och mänskliga rättigheter
Välkommen till Lagen som verktyg!

Projektet Lagen som verktyg har som syfte att förbättra möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att delta i samhället på lika villkor. För att främja lika rättigheter i praktiken jobbar vi med att öka den juridiska kompetensen och handlingskraften i frågorna hos funktionshinderrörelsen, juristkåren och allmänheten.

Till hösten 2017 söker vi en praktikant som åtminstone avklarat sex terminer på juristprogrammet, gärna med egen erfarenhet av funktionsnedsättning. Under praktikperioden erbjuds handledning och meriterande arbetserfarenhet av att främja mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Vi diskuterar också gärna uppslag för examensarbeten.

Praktikperioden behöver vara minst 10 veckor. Antal timmar per vecka och starttid är flexibelt. Viss ersättning utgår. Skicka din ansökan och CV senast den 19 maj till caroline@independentliving.org. Mer information finns på lagensomverktyg.se och independentliving.org. Du kan även maila projektledaren på emil@independentliving.org för frågor.

_________________________________________

Lagen som verktyg drivs av Independent Living Institute som är en tankesmedja som i över 30 år arbetat för självbestämmande för personer med funktionsnedsättning genom pilotprojekt, utbildning och påverkansarbete. Vi har tillgängliga kontor i Farsta Centrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.