INBJUDAN: Resultatmöte med filmpremiär den 20 februari 2019

Det treåriga arvsfondsprojektet Lagen som verktyg avslutas i februari 2019. Projektet har byggt upp en kunskapsbas om ett nytt tanke- och arbetssätt i Sverige. Genom att i högre utsträckning arbeta ”med lagen som verktyg” kan funktionshinderrörelsen bidra till att diskrimineringen av personer med funktionsnedsättning minskar. Aspekter på detta ämne beskrivs i ca 200 inlägg och artiklar på den här hemsidan.

Vid sidan av projektet har föreningen Med lagen som verktyg konkret driver människors diskrimineringsfall till domstol eller förlikning. Föreningen fortsätter nu sitt arbete. Independent Living Institute fortsätter också det funktionsrättspolitiska arbetet, bland annat genom projekten Disabled Refugees Welcome och det nya projektet Artikel 19 som verktyg.

Alla intresserade är välkomna att ta del av – och inte minst diskutera – Lagen som verktygs resultat och det fortsatta förändringsarbetet den 20 februari kl 13-16 i Independent Living Institutes konferenslokal på Storforsplan 36:10tr i Farsta. Eftermiddagen bjuder på filmpremiär för projektets utbildningsfilmer om diskrimineringsrätten. Då får också det här inläggets bild sin förklaring. Drop in-lunch med försnack i samma lokal från 12.00. Anmälan till emil@lagensomverktyg.se senast 18 februari (med eventuella allergier och lunchpreferenser).

MLSV logo är en ideell förening som utreder och driver diskrimineringsfall Swish Stöd rättsprocesserna via swish 123 063 01 94

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.