SEMINARIER: Hösten 2017

Lagen som verktygs jurist Ola Linder i dialog med civilsamhället
Lagen som verktygs jurist Ola Linder i dialog med civilsamhället

Under hösten fortsätter Lagen som verktyg att tillsammans med Från snack till verkstad (Funktionsrätt Sverige) och Myndigheten för delaktighet arrangera seminarier för kunskapsfördjupning och erfarenhetsutbyte om FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning (CRPD). Lagen som verktyg belyser hur Funktionsrättskonventionen förhåller sig till svensk diskrimineringslagstiftning och särskilt bristande tillgänglighet som diskriminering.

Vid alla seminarierna medverkar juristerna Ola Linder och Andrea Bondesson från Lagen som verktyg respektive Från snack till verkstad samt Myndigheten för delaktighets specialister på FN-konventionen.

Seminarier för civilsamhället

Civilsamhällets engagemang var avgörande för framtagandet av och spelar nu en nyckelroll för att rättigheterna i konventionen nu ska kunna förverkligas. Vi bjuder därför in förtroendevalda och intresserade i funktionshinderföreningar och antidiskrimineringsbyråer samt andra organisationer som verkar för mänskliga rättigheter till kvällsseminarier om hur man kan få till det lokala arbetet med CRPD, hur konventionens rättigheter kan konkretiseras och hur de får genomslag i exempelvis tillgänglighetsarbetet. Förbered dig genom att ta reda på hur din förening arbetar med CRPD och vilka frågor ni vill ta upp på seminariet!

Stockholm 18 oktober kl 18-20

(Ett samarbete med: Antidiskrimineringsbyrån Uppsala, Byrån för lika rättigheter och ADB Stockholm Syd)

Luleå 21 november kl 18.30-20.30

Umeå 22 november kl 17-19

Medverkan på MR-dagar

Trollhättan 24 oktober kl 12-13

Lagen som verktyg medverkar i en panel på Mänskliga rättigheters dag den 24 oktober kl 10-19 på Folkets hus, Trollhättan

Länk till programmet för Mänskliga rättigheters dag

Jönköping 10 november kl 9-10

På årets MR-dagar delar vi utställningsmonter med Från snack till verkstad och håller följande seminarium den 10 november kl 9-10:

Det är dags att få rätt! Men hur gör vi?

Seminarier för antidiskrimineringsbyråer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.